ظروف پلاستیکی دسته بزرگی از ظروف مورد نیاز در آشپزخانه هر فردی را تشکیل میدهند. علت آن نیز انواع بسیار گوناگون این ظروف بوده که علاوه بر کاربردهای متفاوتی که دارند، نسبت به ظرفهای بلوری شیشهای و چینی مشابه شان هم از وزن پایین تری برخوردار هستند و هم دچار شکستگی نمیشوند. مزیت دیگر استفاده از ظروف پلاستیکی قیمت پایین و مناسب آنهاست.
معایب استفاده از این ظرفها
البته این نوع ظروف در کنار محاسنی که ذکر شد، ایراداتی هم دارند. برای مثال یکی از بزرگ ترین معایبی که دارند آن است که بوهای ناخوشایند را به خود جذب میکنند. این بوها با شستشوی ساده از بین نمیروند و اگر راه چارهای نیابید ممکن است تا مدتها بر روی ظروف باقی بمانند.
چرا ظروف پلاستیکی بو میگیرند؟
یکی از شرایطی که باعث ایجاد و رشد کپک بر روی ظروف پلاستیکی ما میشود نگهداری این گونه ظرفها در فضاهای مرطوب، تاریک و یا آلوده است. بنابراین حفظ نظافت و تلاش برای حذف بوهای نامطبوع از روی ظروف پلاستیکی اقدام مهمی است که نباید از آن غافل شد. در ادامه به معرفی ده روش خانگی کاربردی و بسیار موثر در از بین بردن و حذف بوی ناخوشایند ظرفهای پلاستیکی خواهیم پرداخت.
روش اول) جوش شیرین میتواند بوی بد ظرف پلاستیکی را از بین ببرد!
برای این کار لازم است که ظرف مورد نظر را با آب سرد به خوبی بشویید. توجه داشته باشید که حرارت بالا ممکن است بالعکس، باعث شود بوی بد در ظرف شما تثبیت شود. پس از شستشوی ظرف با آب سرد، ترکیبی از آب ولرم و جوش شیرین تهیه کرده و داخل ظرف بریزید. درب آن را بسته و بگذارید که این ترکیب یک شب کامل در ظرف باقی بماند.
روش دوم) برای حذف بوی ناخوشایند ظروف پلاستیکی با استفاده از جوش شیرین روش دیگری را نیز میتوان به کار برد. در این روش، بایستی ابتدا سینک ظرفشویی خود را با مقدار زیادی آب ولرم پر کنید. سپس، به اندازه نصف فنجان جوش شیرین به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید و وقتی جوش شیرین در آب حل شد، ۲ الی ۳ قطره صابون و یا مایع ظرفشویی نیز در سینک بریزید. دوباره هم بزنید. حالا ظروف پلاستیکی را در ترکیب حاصل فرو برده و بگذارید حدودا ۳۰ الی ۴۵ دقیقه در داخل سینک بمانند. سپس، ظرفها را با آب سرد آبکشی کرده و با حوله خشک کنید. اگر بنا به هر دلیلی احساس کردید که ظروف هنوز بو میدهند و به خوبی پاک نشدهاند، همین مراحل را یک بار دیگر تکرار کنید.
روش سوم) حذف بوی نامطبوع با استفاده از لیمو:
همان طور که میدانید لیمو دارای خاصیت اسیدی است. اسید سیتریک موجود در ترکیبات لیمو، خاصیت پاک کنندگی قویای به آن بخشیده و همین موضوع باعث میشود تا بتواند نقش موثری در از بین بردن بوهای نامطبوع داشتهباشد. شما میتوانید با برش تکههای لیمو و اضافه کردن آنها به ظرف پلاستبکی مورد نظرتان، و یا ریختن مقداری آبلیمو در ظرف از بوی بد ظرفها خلاص شوید.
روش چهارم) عصارههای وانیلی و حذف بوی بد ظروف پلاستیکی:
ابتدا ظروف را به خوبی شسته و خشک نمایید. سپس آنها را با آب سرد پر کنید. ۵ یا ۶ قطره از عصاره وانیل را داخل آب ریخته و خوب مخلوط کنید. یک شب تا صبح اجازه دهید این ترکیب در ظرف باقی بماند. همچنین میتوانید قطرات عصاره وانیل را بر روی تکه پارچهای ریخته و ظرفها را با آن تمیز کنید. خواهید دید که عصاره وانیل بوی بد ظروف شما را به خوبی از بین میبرد.
روش پنجم) استفاده از پودر قهوه:
قهوه به بوی خوش و قویای که دارد مشهور است. همچنین این خاصیت را دارد که بوهای بد را نیز به خوبی حذف کند. معمولا افراد از پودر قهوه برای از بین بردن بوهای نامطبوع موجود در خودروهایشان استفاده میکنند اما جالب است بدانید که این کار بر روی پلاستیک نیز جواب میدهد. برای این منظور ابتدا ظرف را به خوبی شسته و خشک کنید. به اندازه یک قاشق چای خوری پودر قهوه داخل آن ریخته و درب ظرف را محکم ببندید. اجازه دهید یک تا دو روز به همین حالت باقی بماند. پس از این مدت، ظرف شما عاری از هرگونه بوی ناخوشایند خواهد شد.
روش ششم) روزنامه هم میتواند برای بوی بد ظرفهای پلاستیکی چارهای بیندیشد.
استفاده از روزنامه روشی ساده و در عین حال بسیار تاثیرگذار است. ابتدا ظرف مورد نظر را با آب و صابون به خوبی بشویید و بعد با دقت فراوان خشک کنید. حالا روزنامههای سیاه و سفید را تکه تکه کنید و تکههای حاصل را در ظرف پلاستیکیتان قرار دهید. در ظرف را محکم ببندید به طوری که هوایی وارد آن نشود. پس از گذشت دو الی سه روز، خبری از بوهای نامطبوع نخواهدبود. علت آن نیز وجود مقادیری از کربن در مواد سازنده روزنامه است که با جذب بو به خود، سبب از بین رفتن هرگونه بو در ظرف پلاستیکی میشوند.
روش هفتم) تاثیر آب گوجه فرنگی بر بوی ظروف پلاستیکی:
در این روش تنها کافی است گوجه را رنده کنید و یا به هر طریق دیگری، یک لیوان از آب آن را تهیه کنید. اسکاج ظرفشویی را حسابی به آب گوجه آغشته کرده و ظروف آلوده به بوی بد را بشویید. البته یادتان نرود که نباید بلافاصله ظروف را آبکشی کرد و لازم است که آب گوجه در حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی ظروف باقی بماند تا بتواند منجر به حذف بوی نامطبوع آنها شود.
روش هشتم) استفاده از سرکه سفید:
سرکه نیز مانند آبلیمو از خاصیت اسیدی و پاک کنندگی مناسبی برخوردار است. شما میتوانید از سرکه به دو روش مختلف برای پاک سازی ظروف بهره ببرید. روش اول به این صورت است که ابتدا سینک ظرفشویی را پر از آب ولرم کرده و بعد یک یا دو فنجان سرکه سفید را به آن اضافه میکنید. سپس ظروف مورد نظر را در این ترکیب قرار داده و اجازه میدهید تا نیم ساعت باقی بمانند. بعد آنها را از سینک خارج کرده و ابتدا با حوله و یا یک پارچه تمیز به خوبی خشکشان میکنید و پس از این کار، دوباره ظروف را با آب سرد شسته و آبکشی میکنید. در روش دوم نیز تنها کافی است که پارچهای را به سرکه سفید آغشته کرده و ظرفها را با این پارچه دستمال بکشید. باید اجازه دهید که سرکه روی ظرف خشک شود و سپس، آن را بشویید. بعد از خشک کردن ظرف متوجه خواهید شد که دیگر خبری از هیچ گونه بوی ناخوشایند نیست.
روش نهم) ذغال و پاک سازی ظروف پلاستیکی:
میتوانید برای از بین بردن بوی بد ظرفهای پلاستیکی از ذغال هم کمک بگیرید. نکته حائز اهمیت در این روش آن است که ذغال باید از چوب طبیعی تهیه شدهباشد و ترکیبات آن فاقد هر گونه مواد سبک افزودنی باشد. تکه ذغال گفته شده را داخل ظرف بگذارید و درب ظرف را به خوبی ببندید. پس از دو یا سه روز در ظرف را باز کنید و آن را بشویید. پس از خشک کردن درخواهید یافت که بوی بد آن ازبین رفتهاست.
روش دهم) آخرین مرحله
در آخر، باید به روشی کاملا طبیعی و بسیار راحت به جهت حذف بوی بد از روی ظرفهای پلاستیکی اشاره کرد. نور خورشید بخاطر اشعات گوناگونی که دارد این قابلیت را دارد که بوهای نامطبوع را از تمامی سطوح پاک کند. در مورد ظروف و وسایل پلاستیکی نیز میتوان از این روش استفاده کرد. به این ترتیب که ظروف مورد نظر را در زیر نور آفتاب قرار داده و بگذارید دو الی سه روز در همان حال بماند. توجه داشته باشید که مکانی را برای این کار انتخاب کنید که در معرض نور شدید و مستقیم خورشید نباشد چرا که ممکن است حالت ظروف شما را از بین ببرد و یا دچار رنگ پریدگی آنها شود.
همانطور که در بالا هم گفته شد، یکی دیگر از عوامل موثر بر پیشگیری از بو گرفتن ظروف پلاستیکی شرایط نگهداری آنهاست. این ظروف بنا به جنسی که دارند، در رطوبت و تاریکی اگر دارای اندکی آلودگی هم باشند سریعا کپک میزنند. خود کپک باعث ایجاد بویی بد و ناخوشایند میگردد که از بین بردن آن به سادگی و با یک شستشوی ساده امکانپذیر نیست. بنابراین لازم است که پس از هربار مصرف، این ظروف را حسابی بشویید و آنها را از هرگونه آلودگی پاک کنید. به جهت پیشگیری از ایجاد رطوبت نیز بهتر است که پس از شستشو، ظرفها را با یک دستمال و یا پارچه تمیز خشک کنید. همچنین توصیه میشود که ظروف پلاستیکی، مخصوصا آنهایی که زیاد در معرض آلودگی و شستشو قرار میگیرند را هر شش ماه یک بار تعویض کنید.
نکته آخر
بوی بد ظروف پلاستیکی یا در کل، بوی بد ظروف به هیچ وجه خوشایند نیستند. به همین جهت استفاده از ظروف با کیفیت پلاستیکی میتواند نقش مهمی در پیشگیری از ایجاد بوی نامطبوع داشتهباشد. ظروفی که از کیفیت بالاتری برخوردار هستند میزان بوی کمتری را به خود جذب میکنند و به خوبی شسته میشوند. این ظروف در طولانی مدت کمتر دچار تغییر و یا پریدگی رنگ میشوند اما ظروف کم کیفیت و ارزان قیمت، علاوه بر جذب بوهای بد پس از مدتی تغییر رنگ میدهند و مضرات فراوانی نیز برای سلامتی افراد خواهندداشت. پس در هنگام خرید به کیفیت ظروف نیز توجه داشته باشید تا کمتر درگیر بوی ناخوشایند و تلاش برای رفع آن شوید.
نظر کاربران