انواع ظروف پلاستیکی

 

انواع ظروف پلاستیکی جامد و پایدار در بازار پلاستیک صالح اباد موجود می باشند که از نفت و گاز تولید شده آن ها جایگزین خوبی برای چوب و فلز و شیشه می باشند .میتوان گفت مواد اصلی آن پلاستیک اتیلن می باشد .که از اتان و پروپان تشکیل شده است.

پلاستیک ها به دو دسته تقسیم بندی می شوند.

پلاستیک های گرم: پلاستیک هایی می باشند که با حرارت دادن نرم می شوند و پس از اینکه حرارت از بین برود سخت می شوند مانند نایلون.

پلاستیک های گرما سخت: مواد تشکیل دهنده این نوع پلاستیک ها پودری میباشد که با حرارت دادن شکل خواهد گرفت و به یک شئ یکپارچه تبدیل می شود.ولی این شئ دیگر با حرارت ذوب نمی‌شود. مانند ملامین 

 

ترموپلاست ها

مواد پلاستیکی که با حرارت دادن به مایع تبدیل می شوند، و هنگامی شکل خواهند گرفت که گرما از بین برود و باز هم با حرارت دادن ذوب میشوند و تغیر شکل داده می‌شوند. و دارای چند زیر مجموعه میباشند.

 

پلی الفین ها

 

 پلاستیک پلی اتیلن

این نوع پلاستیک ها دارای وزن سبکی می باشند و به علت اینکه قیمت مناسبی دارند بسیار استفاده خواهد شد. و یک نوع دیگر آن با وزن مولکولی زیاد تولید می‌شود و سخت و مقاوم می باشد این نوع در پزشکی بسیار کاربرد دارد و برای اتصال زانو و غیره از این قطعه استفاده می شود.

و می توان گفت این قطعه تنها در پزشکی کاربرد ندارد و در  تولید فیلم، صنعت بسته بندی، پوشش کاغذ، لوازم آشپزخانه، آزمایشگاه، اسباب بازی، انواع ظروف بادی و تزریقی و ظروف مقاوم در برابر مواد شیمیایی خورنده نظیر اسید فلوئویدریک و آمونیاک استفاده می شود.

برای اینکه مقاوت پلی‌اتیلن در برابر هوازدگی و اشعه ماوراء بنفش بالا برود به آن  ۲درصد دوده اضافه خواهند کرد.

 

پلاستیک پلی پروپلین

این نوع پلاستیک از نظر وزنی بسیار سبک می باشد که خاصیت آن مثل پلی اتیلن می باشد اما سخت است و برای نرم شدن به حرارات بیشتری احتیاج دارد.

 

پلیمرهای وینیلی

پلی ونیل کلراید

یک نوع آن که تولید می شود. سخت است و در برابر ضربه مقاوم نمی‌باشد که به‌ آن‌  pvc  هم گفته می شود. مانند: انواع لوله ها و اتصالات پلاستیکی که در ساختمان از آن استفاده می شود و یا ورق های‌pvc.

نوع دیگرآن نرم می باشدکه با اضافه کردن مواد نرم کننده نرم می شوند و در تولید شیلنگ پرده حمام بارانی و فیلم های بسته بندی استفاده خواهد شد.

 

پلی ونیل استات

یک نوع چسب مصرفی معروف می باشد که در ساخت لوازم خانگی کاربرد دارد.

 

پلی وینیل بوتیرال

نوعی چسب است که در چسباندن شیشه های ایمنی خودرو ها کاربرد دارد.

 

پلی وینیل کلراید

یک نوع پلاستیک سخت میباشد که اگر آنرا با ۳۰- ۵۰ درصد P.V.C به صورت کوپلیمر تولید می‌کنند و در نهایت  محصول پلاستیکی کاملا نرم و انعطاف پذیر میباشد و به آن ساران گفته میشود  و در برابر بخار آب و گازها کاملا نفوذ ناپذیر است.

 

پلیمرهای-فلئوردار

پلیمرهای فلئوردار

یک یا چند اتم فلوئور به مولکول  وینیل اضافه می  کنند و پلاستیک هایی نسوز تولید می‌شوند که در برابر حلال هاعوامل جوی و ماوراء بنفش مقاوم می باشند.

پلی وینیل فلوراید

پلاستیک هایی می باشند که از لحاظ ویژگی عالی میباشند و در برابر دما و سایش بسیار مقاوم هستند.

 

پلی تترا فلورواتیلن

ماده ای که کدر رنگ می باشد با نام تفلون شناخته می‌شود و تا دمای۲۶۰ سانتی گراد را تحمل می‌کند و دارای اصطحکاک پایینی می باشد و در برابر عوامل شیمیایی مقاوم میباشد.

مانند : پوشش ظروف آشپزخانه و واشرهای لوله کشی.

 

 

پلمیر A.B.S

این نوع یک کوپلیمر می باشد که  سخت است و برای لوله کشی پساب و فاضلاب، دستۀ ابزار و پایه مبلمان به کار برده میشود.

 

پلاستیک های آکریلیکی

این نوع از پلاستیک ها  شفاف می باشند و در واقع  بهتر از شیشه نور را از خود عبور می دهد و  در ساختن تابلوی علائم، چراغ عقب اتومبیل استفاده می شود. مقاومت آن در برابر اشعۀ ماوراء بنفش خوب اما در برابر خراش و سایش مقاومت کمتری را دارد.

 

استفاده از حرارت شکل آنها را تغییر می دهد.

پلاستیک-های-آکریلیکی

ترموست ها

ترموست ها از لحاظ مواد شیمیایی مقاوم نیستند و فعال میباشند و با مرور زمان در تبدیل اتصالات عرضی  می شوند‌ معمولا به ترموست ها موادی مانند  خاک اره، خاک رس، خاک چینی و الیاف پنبه اضافه خواهند کرد.

 

رزین های فرمالدئیدی

این نوع مواد پلاستیکی و سخت میباشند ولی شکننده می باشند.

 

فنل فرمالدئید

ارزانترین رزین های مصنوعی  می باشندکه برای  تولید کلید، پریز، پایه لامپ، پیچ رادیو، لنت ترمز، زیر سیگاری از آن استفاده میشود.

ملامین فرمالدئید

پلاستیکی سخت است و مقاومت آن بالا می باشد به همین علت از آن در تهیه ظروف غذا خوری آشپزخانه استفاده خواهد شد.